In general, spamul pe care îl primeam din România era destul de nevinovat, amatori disperaţi să îşi facă reclamă, în general bine intenţinaţi şi complet pe afoni în ceea ce priveşte marketingul direct. Astăzi însă am primit primul spam autentic, frumos ca un container de bloc ceauşist, cu jeg în straturi şi zeama mustind în el.
Subiectul e clar, simplu şi direct: Oferta OkkoSoft . Nici o persoană cu doagele complete nu ar deschide mesajul dacă s-ar fi numit OkkoSoft’s Offer, dar un spam românesc nu se refuză. Deocamdată. Adică nu se refuza, până acum 5 minute, înainte să primesc acest mesaj.
Privind în măruntaiele mesajului, observ că e trimis prin mailman, nu prin Outlook Express sau Incredimail cum am primit până acum. Semn că autorul nu e complet debil, deşi are o morală de porc mistreţ hăituit. Se poate vedea că designer-ul şi-a dat silinţa să scrie cod de mână, dar nu să îl valideze. Rămân greşeli copilăreşti, ca de ex. coduri incorecte pentru caracterele nbsp. Infestatorul ştie câte ceva despre aranjare în pagină, dar cunoştinţele lui se opresc la nivelul anului 1996. Alinierea, spaţierea, formatarea: toate fără parfum de CSS.
In încheiere, se explică frumos de ce şi cum a aterizat mesajul în cutia mea naivă: Adresa dumneavoastra de mail a fost gasita pe un site public, ne-a fost recomandata, a fost publicata intr-unul din ghidurile de afaceri existente in Romania sau ati facut comanda la unele din produsele firmei noastre. Ah. Oh. Păi dacă e aşa, atunci bine, puteţi să o folosiţi, ba bine că nu.
Sursa mesajului va rămâne aici, iar Google mă va răzbuna. OkkoSoft, sper să daţi faliment şi să vă prezinte Ziarul Financiar la rubrica rataţii anului.
Spamul dăunează grav afacerilor. Consumaţi cu moderaţie, dragi antreprenori români.
6 responses so far ↓
1 Stefan // Mar 10, 2004 at 08:25
Nu esti singurul trecut prin asta. Am avut si eu peripetii (si mai am inca) cu mai multe firme ce foloseau o lista comuna de emailuri. Spamul se incheia tot cu “Adresa dvs. a fost gasita …”
I-am explicat printr-un email ca atata timp cat nu mi-am exprimat vointa pentru a primi oferte de la ei mailul este spam. Ofereau optiune de stergere a adresei de email din baza de date, care binenteles ca nu functiona.
Am trecut si la limbaj mai ‘violent’. Dupa asta s-au oprit o luna. Sapatamana trecuta am primit iar.
firmele sunt:
http://www.aloda.ro
http://www.officeinn.ro
si inca una la care am uitat adresa :)
2 Gabriel Radic // Mar 10, 2004 at 10:30
Am fost pe situl lor si am comandat cateva mii de CD-uri. Inca nu am primit nici un raspuns, se pare ca nu sunt foarte seriosi.
3 burebista // Mar 28, 2004 at 00:39
Va rog in numele simtului civic de cetateni internet ca sa raportati astfel de mesaje atat la spamcop.net cat si la spamhaus.com. Faceti un bine tuturor.
4 Janos // May 12, 2004 at 21:52
Frumosii aia de la Office INN sunt din Baia Mare. Si da, sunt o firma dirty. Adica din ce am aflat despre patron de la fostii colegi de facultate care lucra acolo…
Ups. Poate-i bag in rahat zicand asta…
In rest: Popfile is everybody’s friend. Sub Windows desigur.
5 Ionel // Jun 30, 2004 at 10:16
Pe mine ma scapa SpamBully de spam. Este un fitru antispam fine de tot. la inceput bloca si citeva mesaje bune (lua drept spam mesajele de pe grupuri de discutii), dar l-am “invatat” sa le distinga.
http://www.spambully.com
6 Lucian // Jan 4, 2005 at 11:20
Buna
va rugam sa stergeti aceasta discutie.
Din luna Noiembrie http://www.aloda.ro a fost preluat de http://www.aloda.info si nu mai apartine firmei in cauza!
am mai trimis pana acum 2 mesaje la contact insa vad ca nu se sinchiseste nimeni!
Lucian
Leave a Comment